Deze oosterse verwarmende wortellinzensoep is bijzonder smaakvol en perfect voor in het weekend! Helemaal lekker met een flink stuk Turks brood om mee te soppen.

RECEPT voor 6 porties

Ingrediënten:

750-1000 gram wortel (mix van bospeen en winterpeen), 3 teentjes fijngesnipperde knoflook, 1 rode ui fijngesnipperd, een halve tot hele rode peper, 1 eetlepel venkelzaad, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 eetlepel kurkuma/koenjit, 2 theelepels ketoembar/gemalen korianderzaad, 250 gram rode linzen, 6 eetlepels griekse yoghurt, 2 bouillonblokje en zout en peper.

Bereiding:

Fruit je gedroogde kruiden in een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur, zodra de geuren je tegemoet komen voeg je de fijngesnipperde rode ui toe alsook de fijngesnipperde knoflookteentjes met zout en peper. Voeg na een paar minuten de wortel toe en laat het geheel zacht worden. Voeg vervolgens 3 liter water toe en de bouillonblokjes, laat zachtjes pruttelen gedurende 30 minuten. Voeg vervolgens de linzen toe. gebruik je ongekookte linzen dien je deze een avond van tevoren in water te weken, zo garen ze een stuk sneller. Dit laat je ook ongeveer 30 minuten pruttelen of langer totdat de linzen zacht en gaar zijn. Voeg een halve rode peper toe en blend je soep tot een glad geheel. Voeg indien nodig nog wat rode peper, zout en/of peper toe totdat hij de gewenste smaak heeft.
Verdeel de soep over de kommen en schep in iedere kom een lepel griekse yoghurt erbij.