Neem eens de tijd om een heerlijke grote pan soep te maken op je vrije dag.
Deze soep leent zich daar uitermate goed voor!
RECEPT voor circa 3 liter
Ingrediënten:
1 kg winterpeen, 1 zoete aardappel, 2 gewone aardappels, 2 uien, stukje gember, 2 prei, 2 tot 3 teentjes knoflook, 1 blokje groentebouillon, 1 theelepel kerrie en tuinkers ter garnering.
Bereiding:
Was en snijd je winterpeen, zoete aardappel, gewone aardappel en prei in kleine stukjes. Pel en snijd de ui en knoflook in zeer fijne stukjes.
Voeg wat olie in een grote soeppan en zet het vuur op medium tot hoog vuur, fruit hierin de ui en knoflook aan. Terwijl dit aanfruit schil en rasp je de gember en voeg je deze ook aan de pan toe. Voeg ook de kerrie toe. Laat een paar minuutjes glazig worden.
Voeg wat olie in een grote soeppan en zet het vuur op medium tot hoog vuur, fruit hierin de ui en knoflook aan. Terwijl dit aanfruit schil en rasp je de gember en voeg je deze ook aan de pan toe. Voeg ook de kerrie toe. Laat een paar minuutjes glazig worden.
Voeg vervolgens je gesneden groenten aan de pan toe en laat ook deze even aanfruiten. Hierna voeg je 1 tot 1,5 liter water toe en de groentebouillon. Laat ongeveer een half uurtje pruttelen en gaar worden en pureer volgens de soep tot een heerlijke dikke maar fijne consistentie.
Breng op smaak met peper en indien gewenst nog wat zout en verdeel over de soepkommen.
Garneer met wat tuinkers en indien gewenst een scheutje room.
Breng op smaak met peper en indien gewenst nog wat zout en verdeel over de soepkommen.
Garneer met wat tuinkers en indien gewenst een scheutje room.
Variatietip:
Voor wat extra pit kun je een rood pepertje toevoegen aan de soep!