RECEPT voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten:

Kant en klaar bladerdeeg (of volg het recept voor deeg hieronder), 200 gram broccoliroosjes, 1 tot 2 meirapen, 200 gram prei, 8 scharreleieren, 2 teentjes knoflook, paar takjes tijm, 2 eetlepels crème frâiche, 150 gram geraspte kaas, 1/2 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel olijfolie en zout en peper

Deeg:
250 gram bloem, 125 gram roomboter, 2 scharreleieren, zout en 2 eetlepels koud water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170°C. Neem je kant en klaar bladerdeeg (of zelfgemaakt deeg) en bekleed je vorm of schaal hiermee. Pers de knoflook met een knoflookpers en rits de blaadjes tijm van de steeltjes. Klop de eieren los en meng met de crème frâiche, kerriepoeder, paprikapoeder, tijm en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Schil de meiraapjes en snijd in dunne plakken, doe hetzelfde met de prei. Snij de broccoli in roosjes en kook samen met de meiraap beetgaar. Spoel vervolgens met koud water af. Verdeel de meiraap, prei en broccoli over de bodem van de quichevorm, giet het eiermengsel eroverheen en bestrooi met geraspte kaas. Bak in circa 35 minuten in de oven goudbruin

Zelf deeg maken:
Volg deze stappen voordat je aan de vulling begint. Maak het deeg door de boter en eieren te mengen in de keukenmachine. Voeg vervolgens de bloem, water en zout toe. Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed hiermee je vorm of schaal.

Variatietip:
Varieer erop los met alles wat je in de koelkast hebt liggen, een quiche is een perfecte manier om van je restjes af te komen!

 

 

1 reactie

  1. I feel that is one of the so muϲh important info for me.
    And i’m satisfied studying your article. But wanna commentary on some general things, The site style
    is great, the aгticles is in reality great : D. Just right task, cheers

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie