VERS van de teler uit Neeritter

Deze week is de framboos het product van week 22! Deze gezonde snoepjes hebben veel gezondheidsvoordelen. Graag vertellen we je wat meer over de herkomst van onze framboos en de vele voordelen van deze zoete vrucht! Vanaf week 22 komen onze frambozen van de telers Jac & André Hennissen uit Neeritter.

 


Frambozen uit Neeritter!

Vanaf deze week kun je de heerlijke zoete, zachte en gezonde vrucht proeven die passie zijn geteeld door Jac & André Hennissen uit Neeritter. Vanaf juni tot half oktober kunnen we van hun heerlijke frambozen genieten!

Op fruitteeltbedrijf Hennissen worden frambozen geteeld in juiste balans, waardoor natuur met en voor hun werkt. Deze methode vraagt veel aandacht. Iedere dag, 7 dagen per week, wordt er voor 8 uur een ronde door de kas gemaakt om te controleren op onregelmatigheden.

André Hennissen: “Het is intensief, maar de enige manier om het echt goed te doen!”

In de loop der jaren groeiden de teelt hier richting natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen de juiste voeding voor de frambozen. Er was een zoektocht naar de controle over het groeiproces van de planten. Het is mooi om te zien dat planten met natuurlijke voeding en de inzet van nuttige insecten perfect tot bloei kunnen komen! Daarnaast vindt André het van belang om als teler goed met de natuur bezig te zijn.

André Hennissen: “Met natuurlijke middelen voorkom je problemen. Een ontzettend belangrijk verschil ten opzichte van problemen oplossen.”

Als je, zoals in het verleden, de chemie  inzet bij de bestrijding van plagen, ben je vaak snel van de problemen af, echter kunnen deze problemen ook weer snel terugkomen. Bij biologische middelen moet je meer geduld hebben. Zo worden bij fruitteeltbedrijf Hennissen hommels gebruikt om een bio-fungicide te verspreiden tegen de Botrytis-schimmel en wordt er roofmijt ingezet tegen spint.

“Dit proces duurt even voor de je de effecten ervan merkt, maar als alles in evenwicht is blijft alles veel constanter. Hierdoor heb je met biologische middelen veel meer rust en kun je ze ook preventief blijven inzetten. Ik ben al jaren bezig en hoef nagenoeg niks bij te sturen. De opbrengst van de planten is de mooiste beloning die de natuur me kan geven voor mijn aanpak!”

André Hennisen – fruitteeltbedrijf Hennissen (Neeritter)
Bron: https://prestigefruit.com/

 

           


Frambozen en Gezondheid!

Graag vertellen we je iets meer over de vele gezondheidsvoordelen van de framboos en enkele weetjes en feitjes… Wist je dat….::

 1. Wist je … frambozen trouwens super gezond zijn?
  Frambozen rijk zijn aan vitamine C, foliumzuur en voedingsvezels. Dit draagt bij aan de weerstand en stoelgang. Daarnaast bevat deze vrucht ellagitines. Dit is een unieke antioxidant die voorkomt dat weefselcellen beschadigen.
 2. Wist je dat… frambozen goed zijn voor hart en bloedvaten
  Uit onderzoek is gebleken dat frambozen een hulpmiddel zou kunnen zijn om het bloed te verdunnen en bloedproppen te verhelpen. Daarnaast bevatten frambozen kalium, wat eveneens goed is voor het hart. Dit mineraal heeft een gunstige invloed op de bloeddruk.
 3. Wist je dat… frambozen gezond zijn voor sporters!
  In frambozen is een polyfenol te vinden die ook wel onder naam cyanidine-3-glycosylrutinoside bekend staat. Door deze voedingsstof kunnen frambozen voor een verbeterde spierherstel na een intensieve training zorgen. Frambozen zijn dus gezond als jee sportprestaties wilt leveren!
 4. Wist je dat.. frambozen een stabiele bloedsuikerspiegel ondersteunen
  Frambozen zijn rijk aan vezels. Hierdoor kunnen ze een gezond tussendoortje zijn voor mensen met diabetes. Vezels zorgen er namelijk voor dat de bloedsuikerspiegel langer stabiel blijft!
 5. Wist je dat… de framboos een goede fruitsoort is voor vrouwen!
  Het eten van frambozen heeft voor vrouwen extra voordelen (handige tip om het bakje voor jezelf te houden! 😉). Een kopje frambozenthee kan krampen tijdens de menstruatie verminderen. Ook tijdens de zwangerschap kan het misselijkheid voorkomen. Naast frambozen kan ook gember hiertegen helpen!
 6. Wist je dat… je een portie van 100 gram frambozen makkelijk kunt eten!
  Belangrijk is om iedere dag twee stukken fruit te eten! Je krijgt hiermee je dagelijkste benodigde vitamine en mineralen binnen. Maar je begrijpt dat het eten van een frambozen echt zoden aan de dijk zet! Hoeveel frambozen zou je per dag kunnen eten? Een portie fruit bestaat uit 100 gram. Probeer dus, als je frambozen eet rond de 100 gram frambozen binnen te krijgen. Teveel frambozen is niet goed namelijk door het hogere fructose gehalte!

Frambozen en houdbaarheid!

 1. Wist je dat… onze frambozen makkelijk één week houdbaar zijn!!
  Wij halen onze producten rechtstreeks van onze telers: André en Jac Hennissen. Hier worden wekelijks frambozen opgehaald die dezelfde dag zijn geplukt! Dit kun je proeven, maar ook zeker merken aan de houdbaarheid.
 2. Wist je dat… frambozen het best kunt bewaren in een kartonnen bakje of een papieren zak?
  Als frambozen te vochtig zullen deze eerder gaan schimmelen en worden ze rot. Mocht dit gebeuren moet je zo snel mogelijk de aangetaste frambozen eruit filteren aangezien ze anders de andere frambozen zullen aantasten.
 3. Wist je dat… frambozen makkelijk in diepvries bewaard kunnen worden?
  De gezondheidsvoordelen van frambozen blijven bewaard als je deze in de vriezer bewaard. Echter vriezen ze wel aan elkaar vast. Om dit te voorkomen is het verstandig om ze per dun laagje in te vriezen. Hiervoor kun je een plastic zakje gebruiken. In de vriezer kun je frambozen maanden bewaren!

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie