Ouderwets Hollandse tomaatgroentesoep voor het hele gezin.

RECEPT voor 4 porties

Ingrediënten:

ca. 1,5 kilo tomaten, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 zoete puntpaprika, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 winterpeen, 1 prei, 2 nestjes vermicelli, 1 liter groentebouillon, paar takjes basilicum/oregano en tijm, tuinkers, olijfolie

Bereiding:

Snijd de tomaten, paprika en winterpeen in grove blokken. Snijd ook de ui in grove stukken en pers de teentjes knoflook uit. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit daarin de ui en knoflook glazig. Voeg hierna ook de basilicum, oregano en tijm toe en fruit deze een paar minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer dit een paar minuutjes op laag vuur door. Voeg dan de in stukken gesneden tomaat toe, de in blokjes gesneden paprika alsook de in blokjes gesneden winterpeen. Roer goed door en plaats de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de helft van de soep vervolgens met een staafmixer. Voeg de groentebouillon, prei en vermicelli toe. Roer goed door en laat nog 10 minuten pruttelen. Proef, en breng de soep vervolgens op smaak met peper en zout.

Snijd een paar dikke plakken volkorenbrood of zuurdesembrood en serveer deze met de soep met een plukje tuinkers erbovenop.