Deze salade is een adaptatie van de broccolisalade met granaatappelpitjes en rozijnen uit het kookboek “The Green Kitchen” en is lekker verfrissend door de yoghurtdressing en granaatappelpitjes. TIP: Maak een lactosevrije versie door plantaardige yoghurt te gebruiken.

 

RECEPT voor 4 personen

Ingrediënten:
2 stronken broccoli, 250 gram snoeptomaatjes, 1 rode ui fijngesnipperd, 1 granaatappel, 150 gram rozijnen of sultana’s, 75 gram zonnebloempitten (geroosterd), 200 ml volle yoghurt, 50 ml mayonaise, zeezout en peper

 

Bereiding:

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd deze indien nodig in hapklare stukjes. Snijd de stronk in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes. Geen voedselverspilling hier! Halveer de snoeptomaatjes en zet apart. Doe de broccoli in een schaal, samen met de ui, granaatappelpitjes, rozijnen en zonnebloempitten. Schep goed om. Voeg de yoghurt  en mayonaise toe en naar smaak zout en peper. Schep met je handen alles goed om, voeg de gehalveerde tomaatjes toe en schep nogmaals om maar deze keer iets voorzichtiger om vanwege de tomaatjes. Dien op als bijgerecht of als lunch met een dik snee volkorenbrood.

TIP: voeg couscous of quinoa toe om van dit bijgerecht een volwaardige maaltijdsalade te maken.