Pompoen leent zich uitermate goed voor het creëren van een romige saus waarmee tagliatelle heerlijk omhuld wordt! Afgemaakt met knapperige salieblaadjes.

RECEPT voor 4 personen

Ingrediënten:
1 flespompoen, 2 banaansjalotjes, 2 teentjes knoflook, een handjevol snoeptomaatjes, een paar takjes basilicum, een paar takjes salie, 250 gram kipfilet, 500 gram verse tagliatelle, 300 ml kippenbouillon, 3 eetlepels mascarpone, 75 gram Parmezaanse kaas, peper en zout

 

Bereiding:

Schil en snijd de pompoen in blokjes. Kook de pompoen en pureer deze vervolgens tot een gladde puree. Snipper de banaansjalotjes en hak de knoflookteentjes fijn. Fruit deze in een sauspan aan tot het goed begint te geuren, voeg vervolgens je pompoenpuree en kippenbouillon toe. Roer dit met een garde door tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg de mascarpone, Parmezaanse kaas, snoeptomaatjes, de helft van de salie, basilicum en peper en zout naar smaak toe en laat de saus zachtjes pruttelen tot hij mooi romig en warm is geworden. Indien nodig kun je de saus nog kort even blenden.

Verwarm ondertussen een scheutjes olijfolie in een pan en bak de andere helft van de salie lekker knapperig. Zet de pan uit en zet apart. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper en zout. Bak de kip in een koekenpan goudbruin en gaar. Schep de pompoensaus bij de kipfilet in de pan en schep hier de tagliatelle bij. Roer het geheel nog een keer goed door zodat de tagliatelle voorzien is van een laagje pompoensaus.

Verdeel de tagliatelle en kip in pompoensaus over de borden en garneer met de knapperige salieblaadjes.


Variatietip:
Vervang de kip door een mix aan paddenstoelen!