Natuurlijk wordt Surinaamse Roti met kip gemaakt maar wil je een vegetarische optie kun je hier ook zachtgekookte eitjes bij eten.

RECEPT voor 4 personen

Ingrediënten:
8 rotivellen, 400 gram sperziebonen/kousenband, 400 gram aardappels, 2 eieren, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 3 stukjes kippendijfilet zonder bot, 1 jalapeno peper, 1 tomaat, 1 zakje santen, 1 zakje kerriepoeder of 4 eetlepels kerriepoeder, 3 theelepels ketoembar (gemalen korianderzaad), 2 theelepels djinten (gemalen komijn), 1/2 halve kippenbouillonblok, 500 ml water, 50 gram boter, scheutje olijfolie, peper en zout
Bereiding:

Kip wassen, snijden en inwrijven met zout en peper. Vervolgens boter verhitten in een braadpan en de kip in ca. 5 minuutjes rondom bruin bakken. Verwijder uit de pan en zet apart. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit de ui, de hele peper, kerriepoeder, ketoembar en djinten gedurende ca. 3 minuutjes. Pers de knoflookteentjes uit in de braadpan en fruit ook deze mee. Voeg de aardappels, in blokjes gesneden tomaat en sperziebonen toe en schep af en toe om. Na een paar minuten voeg je het bouillonblokje, water en kip weer toe aan de braadpan. Breng aan de kook en laat afgedekt circa 20 minuutjes stoven. Breng ondertussen water aan de kook en kook de eitjes tot ze semi zacht/hard zijn, laat afkoelen, pel en zet apart. Voeg het zakje santen toe en roer tot het geheel opgelost is. Wacht 5 minuutjes en breng vervolgens nog op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de rotivellen in de magnetron gedurende anderhalve minuut. Wil je liever geen magnetron gebruiken? Laat ze dan opwarmen in de oven.

Leg op ieder bord twee roti vellen en schep je kip in rotisaus ernaast. Snijd je eitjes doormidden en leg deze erbij. Je eet dit met je roti vellen in plaats van bestek.

Variatietip: Laat de kip achterweg en maak je kerriesaus met aardappels en sperziebonen. Kook daarnaast 2 scharreleieren per persoon om de kip te vervangen.

 

 

3 reacties

Comments are closed.