Salade niçoise is een perfecte synergie van knetterverse groente, vis en ei en is vernoemd naar de Franse stad Nice. Een klassieker onder de zomerse salades en zeker de moeite waard om uit te proberen!

TIP:
maak er een “fancy smancy” gerecht van door de tonijn in blik te vervangen door een kort gegrilde tonijnmoot, perfect als maaltijdsalade als je indruk op iemand wilt wilt maken.

 

RECEPT voor 4 personen

Ingrediënten:
250 gram krieltjes, 250 gram snoeptomaatjes, halve komkommer in kleine blokjes, 1 pak mesklun (gemengde sla), 1 verpakking haricotverts, handjevol radijsjes in dunne plakjes, 1 witte ui in fijne ringen, 6 scharreleieren, 1 verpakking tonijn in blik, 2-3 eetlepels zwarte olijven (ontpit) en gehalveerd, 6-8 ansjovisfilets, 1 theelepel Dijon mosterd, 2 eetlepels azijn, scheutje olijfolie, zeezout en peper

 

Bereiding:

Kook de krieltjes in schil in ca. 12 minuutjes gaar en laat ze schrikken onder koud water, halveer ze en zet apart. Maak de haricotverts schoon door de zijkantjes weg te snijden en kook ze in ca. 8 minuutjes gaar en spoel af onder koud water. Zet ook apart. Kook de eieren in ca. 7 minuten gaar en laat ze schrikken onder koud water.

Voor de dressing meng je 2 eetlepels azijn (indien aanwezig gebruik hiervoor 2 eetlepels augurken sap), 1 theelepel mosterd, scheutje olijfolie, snuf zout en peper en zet apart.

Snijd de ui en radijsjes in fijne ringen en halveer de snoeptomaatjes. Meng de krieltjes, haricotverts, ui, radijsjes, tomaatjes, olijven, ansjovisfilets en mesklun in een kom en voeg op het laatst de dressing en tonijn erbij. Serveerde uit met partjes ei bovenop.