RECEPT voor circa 4 liter soep
Voor de snelle versie laten we het allemaal pruttelen in de pan, voor een diepere smaakbeleving raden we aan alles van tevoren te roosteren!

Ingrediënten:

4 banaansjalotjes in grove stukken, 1 flespompoen in grove stukken, 1 tot 2 zoete aardappels geschild en in grove stukken, halve winterpeen geschild en in grove stukken,1 el gemberpoeder, 1/2 el cayennepeper
1 el paprikapoeder, 1 el kurkuma, 1 liter kippenbouillon, 400 milliliter kokosmelk, peper en zout

Bereiding:
Was eerst de spinazie met veel water en laat deze goed afdruipen. Verwijder de schil en pit van de avocado, schil de kiwi en voeg dit toe aan de blender. Voeg vervolgens je appels en peren toe aan je blender, pers je limoen uit en voeg het sap toe aan de blender, hierna de spinazie, het water en de ijsklontjes en mix het geheel tot een glad mengsel.

1. Verhit een beetje olie in een diepe pan. Doe hier de uien bij en fruit deze aan tot het goed begint te geuren.
2. Voeg de pompoen, zoete aardappel en alle specerijen toe. Roer het geheel goed door en bak 5 minuutjes mee.
3. Schenk de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes doorkoken.
4. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de kokosmelk in de pan en ver warm het geheel nog even door. Breng de pompoensoep op smaak met peper en zout.

Variatietip:
voor een diepere smaak kun je de groenten eerst roosteren in de oven! Duurt wat langer eer de soep klaar is maar geloof ons, het is het waard!