Pad Thai is een echte Thaise klassieker. Maak het recept lekker pittig met een rode peper en jalapeno peper. Dit gerecht staat binnen 25 minuten op tafel. Snel en makkelijk!

RECEPT voor 4 personen

Ingrediënten:

250 gram paddenstoelenmix, 2 tot 3 wortels, paprika, halve courgette, halve prei, halve rode ui, 3 teentjes knoflookteentjes, 250 gram mie of mihoen, 3 eetlepels thaise vissaus, 3 eetlepels bruine basterdsuikers, 2 eetlepels sojasaus, 50 gram pinda’s, zonnebloemolie, 1 rode peper, 2 jalapeno peper, zout en peper

Bereiding:

Snij alle groenten in gepast formaat. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een kom de vissaus met de suiker en sojasaus. Rooster de pinda’s in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak hierin de ui, knoflook en paddenstoelen circa 4 minuten. Schep de paddenstoelen uit de pan en houd apart. Zet de warmtebron op een hoge stand, voeg de mie toe en schenk de saus erbij. Schep de groenten, paddenstoelen, rode peper en jalapeno peper erdoor. Hak de pinda’s fijn en strooi over de pad thai.

Variatietip:
Kan ook met vlees, vis, garnalen en/of een gebakken eitje gemaakt worden. Voeg koriander toe en eventueel een partje limoen.

 

1 reactie

  1. Hеllo there! This article could not be written much
    better! Rеading throᥙgh this аrticle reminds me of my previouѕ roommаte!
    He always kept preaching about this. I am going to
    forwaгd this information to him. Fairly certain he will һave a good read.

    Thank you foг sharing!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie