Ook lekker met wat Parmezaanse kaas over de soep heen gestrooid!
RECEPT voor 8 porties
2 teentjes knoflook, verse oregano, 1 laurierblad, 1 rode ui, 2 wortels, 1/3 flespompoen, 2 stengels bleekselderij, 1 courgette, 1 kleine prei, 200 gram spinazie, 1 grote aardappel of 2 kleinere, 100 gram volkoren pasta, 1 liter biologische groenten bouillon, 2 plakjes bak bacon, verse basilicum,1 blikje witte bonen, 2 blikken gepelde tomaten, Parmezaanse kaas, olijfolie
Ontvel de knoflook en ui en hak ze heel fijn. Schil de wortel en flespompoen, snij de uiteinden af van de courgette en verwijder de draden van de bleekselderij stengels. Snij de groenten in blokjes en zet ze apart in een kom. Snij de uiteinden van de prei en snij het in vier partjes in de lengte. Was de prei en snij het in blokjes. Doe de prei bij de andere groenten in de kom. Schrob de aardappel alvorens het te schillen en in blokjes te snijden. Zet de aardappel in een aparte kom. Lek de witte bonen uit in een vergiet. Snij de bacon in blokjes.
Verhit twee eetlepels olijfolie op middelhoge vuur in een grote pan. Bak de bacon twee minuten of totdat het goudbruin wordt. Voeg de knoflook en ui, gevolgd door de wortel, flespompoen, bleekselderij, courgette, prei, oregano en laurierblad aan de pan toe. Kook de groenten op laag vuur 15 minuten of totdat ze zacht beginnen te worden. Roer ze af en toe om. Doe hierna de aardappel, witte bonen, groenten bouillon en gepelde tomaten bij het groentemengsel. Zet een deksel op de pan en kook de ingrediënten zachtjes gedurende 30 minuten of totdat de aardappel gaar is.
Was en snij intussen de spinazie in repen. Maak de volkoren pasta klein door het eerst te wikkelen in een theedoek en het vervolgens met een deegroller in kleine stukken te pletten. Doe zowel de pasta, als de in repen gesneden seizoensgroenten in de pan. Kook de pasta circa 10 minuten of totdat die ‘al dente’ is.
Serveer de minestrone met een paar dikken plakken brood!