Het aspergeseizoen is weer begonnen!

Asperges worden ook wel de ‘koningin van de groente‘ genoemd of ‘het witte goud’. Het is een echte seizoensgroente en dus genieten er we ervan zo lang het kan.


RECEPT voor circa 2 personen

Ingrediënten:
1 kg asperges (geschild), 4 gekookte (gepelde) eitjes, 2 scharreleitjes, 50 gr roomboter, 1 el balsamicoazijn, 60 ml witte wijn, 100 gr gerookte zalm in plakjes, 2 medium formaat aardappels (geschild) in stukjes

Bereiding:
Breng in een grote pan water aan de kook, kook hierin de asperges gedurende 12-14 minuten. Laat de asperges vervolgens uitlekken in een vergiet en zet apart. Zet in dezelfde tijd ook je aardappels op het vuur en kook deze beetgaar. Giet ze af en zet apart. Neem je gekookte eitjes en snijd ze in stukjes of prak ze met een vork. Zet apart.
Splits 2 scharreleitjes (eiwit heb je niet nodig), klop de eidooiers goed los en voeg de azijn en wijn toe. Smelt je boter. Zet een lage en brede pan op laag vuur en klop je eimengsel op tot een saus. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en zout. Schenk al kloppend beetje bij beetje de gesmolten boter erbij totdat je saus luchtig en gebonden is.

Plaats je asperges op een grote schaal, lepel een beetje hollandaisesaus over de asperges en bestrooi deze vervolgens met de geprakte eitjes. Drapeer ook de plakjes gerookte zalm over de asperges heen, serveer de gekookte aardappels erbij en serveer ook de rest van de hollandaisesaus er apart bij.

Variatietip:

Probeer ook eens de klassieke variant met gekookte aardappels, gekookte ham en botersaus.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie