Deze groentecurry is een variatie op traditionele kipcurry met als voornaamste ingrediënt bloemkool in een geurige en pittige saus.
RECEPT voor 4 personen
300 gram zilvervliesrijst, 1 eetlepel kokosolie, 1 theelepel mosterdzaad, 1 grote ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook geperst, 2 eetlepels versgeraspte gember, 1 rode peper fijngesneden, 6 kerrieblaadjes, 2 eetlepels kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, 2 kardemompeulen, 2 tomaten in blokjes, 1/2 bloemkool in klein roosjes, 1/2 courgette in kleine blokjes, 300 gram krieltjes in kleine blokjes, 1 zoete puntpaprika, handjevol bimi, citroensap, 1 perzik in blokjes, 100 gram cashewnootjes grof gehakt, 6 dl groentebouillon, 2 dl kokosmelk, zout en peper
Doe de rijst in een middelgrote pan en voeg driemaal zoveel water en een snufje zout toe. Zet de pan op hoog vuur en breng aan de kook. Dek de pan af en en laat de rijst 20 minuutjes zachtjes garen, giet hem goed af en houd warm.
Maak terwijl de rijst kook de curry. Zet een grote pan op matig vuur en doe daarin de kokosolie. Voeg het mosterdzaad en de ui toe en bak deze in 5 minuutjes lichtbruin, voeg vervolgens de knoflook en de gember toe, zet het vuur laag en bak alles nog 2 minuten.
Roer de chilipeper, kerrieblaadjes, kerriepoeder, kurkuma en kardemom erdoor en bak alles nog een minuutjes door, voeg indien nodig een scheutje water toe om te voorkomen dat de specerijen aan de bodem blijven plakken.
Voeg de tomaten, bloemkool, krieltjes, courgette, bimi, paprika en cashewnootjes toe en meng deze met de specerijen, knoflook en ui. Schenk de groentebouillon erbij en roer alles nog een keer goed door. Sluit de pan en kook de inhoud 15 minuten op matig vuur. Zet het vuur laag en voeg de kokosmelk toe, laat het geheel onder af en toe roeren nog eens 5 minuten zachtjes koken. Voeg indien nodig zout en peper toe. Serveer met de zilvervliesrijst.