RECEPT voor 3 tot 4 personen

Tomatensaus:

3 in blokjes gesneden tomaten, halve fijngesnipperde ui, 2 fijngesnipperde knoflookteentjes, 1 blik gepelde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel suiker, bosje basilicum fijngesneden, peper en zout

Pizzadeeg:
500 gram meel, 1 zakje gist, 12 theelepel zout, 1/2 eetlepel suiker, 300/325 ml lauwwarm water

Toppings:
Naar eigen keuze

Bereiding:

Het snelst is om alle deeg ingredi├źnten in een keukenmachine te plaatsen en te laten draaien tot zich een mooi en elastisch deeg vormt. Heb je geen keukenmachine tot je beschikking plaats je je meel op een schoon aanrecht of tafel, meng je water met je gist en suiker en voeg dit toe door een kuiltje te maken in je meel. Het zout plaats je op de rand van je meel. Neem een vork en begin te draaien in het kuiltje waarbij je telkens wat meel meeneemt tijdens het draaien. Blijf doorgaan totdat je het deeg kunt kneden met je handen en zich een elastisch en mooi deeg ontstaat. Plaats vervolgens je deegbol in een vooraf ingevette kom en dek af. Wacht tot het deeg zich in formaat heeft verdubbeld. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak tijdens het rijzen je eigen tomatensaus. Fruit allereerst je ui en knoflook, voeg vervolgens je blokjes tomaat toe en roer het geheel goed rond. Voeg vervolgens je blik gepelde tomaten, een blikje tomatenpuree, fijngesneden basilicum, suiker, peper en zout toe en laat zachtjes pruttelen. Na ca. 5-10 minuutjes blend je alles met een mixer en proef je of er eventueel nog wat zout en peper toegevoegd wilt hebben. Voor wat extra pit kun je ook een jalapeno peper voor het blenden toevoegen.

Neem je pizzadeeg en rol uit tot 2 of 3 pizza’s, plaats op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Verdeel je saus over je pizzadeeg. Plaats vervolgens alle toppings op je pizza, wij adviseren fijne schijfjes courgette en champignons, reepjes paprika en prei samen met wat jalapeno peperschijfjes en een heerlijke dosis aan je favoriete kaas/kazen!

Plaats in de oven gedurende 15 tot 25 minuten (afhankelijk van je oven) en laat het smaken!

Variatietip:
Varieer met diverse groenten zoals aubergine, paprika, aardappel, artisjok, etc.

 

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie