Hollandse groentesoep met klassieke Hollandse ingrediënten, een toppertje onder de klassiekers. Ook lekker met balletjes!

RECEPT voor 4 porties

Ingrediënten:

 liter runderbouillon, 150 gram sperziebonen, 1 winterpeen, 1/2 bloemkool, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine prei, 5 takjes bladpeterselie, peper naar smaak
Vul eventueel aan met 50-100 gram vermicelli, rijst of gebroken pastastukjes
Bereiding:
Maak alle groenten schoon en snijd alles in blokjes- en of reepjes. Maak de bouillon klaar, heb je geen verse runderbouillon dan kun je ook 2 tot 3 blokjes bouillon (runder- of groente) gebruiken. Breng aan de kook en voeg dan de groenten toe. Laat een 10 minuutjes rustig koken. Voeg je vermicelli, rijst of pastastukjes toe aan de pan, laat daarna nog een 10 minuutjes zachtjes op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met wat fijngehakte peterselie en wat vers gemalen peper.