RECEPT voor 3 à 4 liter soep 

Ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie of 25 gram boter, 2 uien (gesnipperd), 1 kleine bloemkool (in roosjes), 200 gr. winterpeen (geschild, in blokjes), 200 gr. knolselderij (geschild, in blokjes), 200 gr. preien (in ringen, schoongemaakt)
2 st. zoete puntpaprika (in ringen), Mespunt cayennepeper, 2 theelepels gedroogde tijm, 2 liter vleesbouillon van tablet of 2 liter vleesbouillon (pot), Bosui (in ringen ter garnering)

Bereiding:

Verhit de olie of de boter in een grote soeppan. Fruit hierin de uien glazig. Schep de bloemkool, knolselderij, winterpeen, zoete puntpaprika en prei met een snufje cayennepeper erdoor en roerbak 3
minuten. Voeg vervolgens de gedroogde tijm en runderbouillon toe en kook zachtjes 20 minuten.Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg de bosui als laatste toe ter garnering.

Variatietip:

Wil je liever een vegetarische variant? Vervang dan de runderbouillon door groentebouillon.