RECEPT voor 3 à 4 liter soep
2 eetlepels olijfolie of 25 gram boter, 2 uien (gesnipperd), 1 bloemkool (in roosjes), 300 gram sperziebonen, 200 gr. winterpeen (geschild, in blokjes), 200 gr. knolselderij (geschild, in blokjes), 200 gr. preien (in ringen, schoongemaakt), 1 rode paprika, krulpeterselie, 2 liter vleesbouillon van tablet of 2 liter vleesbouillon (pot), Bosui (in ringen ter garnering)
Verhit de olie of de boter in een grote soeppan. Fruit hierin de uien glazig. Snijd de groenten en schep de sperziebonen, bloemkool, knolselderij, winterpeen, paprika rood en prei met een snufje cayennepeper erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg vervolgens de peterselie en runderbouillon toe en kook zachtjes 20 minuten. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg de bosui als laatste toe ter garnering.
Variatietip:
Wil je liever een vegetarische variant? Vervang dan de runderbouillon door groentebouillon. Liever wat meer vlees erin? Vul aan met soepballetjes of rundvlees!
Hello Neat post Theres an issue together with your site in internet explorer would check this IE still is the marketplace chief and a large element of other folks will leave out your magnificent writing due to this problem