RECEPT voor circa 2 personen

Ingrediënten:
500 gram groene asperges, 400 gram troscherrytomaatjes, 2 of 4 scharreleieren, 5 teentjes verse knoflook, scheutje olijfolie, peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was voorzichtig de tomaatjes en houd de tros als het kan heel. Plaats in een ovenschaal en besprenkel een scheutje olijfolie over de tomaten, pers 1 a 2 knoflookteentjes over de trostomaatjes en breng vervolgens op smaak met peper en grof zeezout. Bak vervolgens  in 15 tot 20 minuutjes in de oven.  Snijd daarna de houtige uiteinden van de asperges, verdeel ze over een ovenschaal of bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Masseer de olie goed in en breng ook dit op smaak met grof zeezout en peper. Sla nu 3 knoflookteentjes plat met een mes en voeg deze toe aan de ovenschaal. Plaats het geheel voor 20 minuten in de oven.
Nu de gepocheerde eitjes…
Breng een pan water aan de kook. Voeg een flinke scheut witte azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten. Zet ook alvast een kom met heet water klaar, hier bewaar je de gepocheerde eieren in. Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei. Giet het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in 3 minuten gaar. Haal het eitje uit het water en doe het in de kom met heet water. Op deze manier blijven de eieren warm. Ga zo door totdat alle eieren gepocheerd zijn.
Plaats je asperges op het bord, plaats vervolgens in de tegenovergestelde richting je trosjes tomaten en vervolgens 1 of 2 gepocheerde eitjes erbij. Snijd de gepocheerde eitjes lichtjes in zodat het eigeel langzaam eruit loopt. Maak af met wat peper, zeezout en indien gewenst wat chilivlokken.

Variatietip:

Je kunt de groene asperges ook grillen in de pan of op de barbecue plaatsen. Hierdoor komt de smaak nog beter tot uiting. De gaartijd wordt beduidend ingekort hiermee, houd ze dus goed in de gaten. Wil je dit gerecht nog wat aanvullen? Serveer het dan met gebakken aardappeltjes of zelfgebakken frietjes.