RECEPT voor 3 a 4 personen

Gevulde quesadilla’s met heerlijke mexicaanse smaken!


Ingrediënten:

4 tot 6 tortilla wraps, 2 zoete puntpaprika’s, 1 paprika geel, 1 ui rood, 2 knoflook gepeld los, handjevol snoeptomaatjes, gehalveerd bosui, 1 of 2 jalapeno pepers, blikje maïs, 25 gram geraspte kaas per wrap, kippendijfilet, snufje cayennepeper, paprikapeoder, peper, zout, komijnpoeder.

Bereiding:
Neem een middelgrote hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui en geperste knoflook, voeg na een paar minuten de kippendijfilet (in blokjes gesneden) toe met een snufje Snufje cayennepeper, paprikapoeder, peper, zout, komijnpoeder en bak goudbruin aan. Voeg ver volgens de paprika, snoeptomaatjes, jalapeño pepers en maïs toe en bak mee. Laat even afkoelen. Neem ver volgens een andere (brede) hapjespan en verhit een tortilla wrap op middel-laag vuur, bekleed je tortilla wrap met een schep van je kipmengsel met wat gesneden bosui en geraspte kaas en leg ver volgens nog een tortilla wrap er bovenop. Wacht een paar minuten en draai de tortilla om. Na een paar minuten is je quesadilla klaar! Herhaal dit proces totdat je wraps of je kipmengsel op is. Serveer met zure room. TIP: ook lekker met guacamole en/of siracha.

Bereiding:
– Ook lekker met guacamole en/of siracha
– Voedselverspilling tip: Ook ideaal te maken met restjes uit de koelkast.