Fruitijs maken van pure ingrediënten! Je kunt naast je rijp of overrijp fruit er natuurlijk voor kiezen om wat suiker of suikeralternatief (honing, maple syrup) toe te voegen maar je kunt hiervoor ook banaan gebruiken. Klaar om de lekkerste en gezondste ijsjes te maken van heel Nederland, welke ga jij als eerste maken?

Benodigdheden:
Apart van wat basic keukenapparatuur heb je ook om zelfgemaakte ijsjes te maken wel ijsvormpjes nodig, je weet wel die vormpjes waar je zelf waterijsjes mee kunt maken.

Ingrediënten:

Vers fruit

Optioneel:
Yoghurt, kokoswater, honing, maple syrup

Bereiding fruitijsjes versie 1:

Neem je favoriete fruit en snijd deze in grove blokken. Plaats dit in een blender en voeg indien gewenst wat honing of maple syrup toe. Probeer vervolgens je fruitmengsel zo glad mogelijk te blenden, voeg indien nodig een beetje water of kokoswater toe, je hebt ongeveer 400/500ml fruitmengsel nodig voor 6 tot 8 ijsjes.. Plaats vervolgens je fruitmengsel in de ijsvormpjes en laat dit gedurende een nachtje (min. 4 uur) opstijven in de diepvries.

Tip: voor een stoplicht oftewel laagjeseffect te creëren kun je verschillende fruitmengsels afwisselen. Let er dan wel op dat je de laagjes afzonderlijk kort laat opstijven in de diepvries (ca. 15/20 min. per laagje)

Bereiding fruitijsjes versie 2:

Neem je favoriete fruit en snijd deze in kleine en dunne blokjes of plakjes. Plaats dit in je ijsvormpjes, voeg je kokoswater toe (voor een extra zoetje kun je ook eerst wat honing of maple syrup in je kokoswater oplossen). Plaats vervolgens je gevulde ijsvormpjes in de diepvries en laat minimaal 4 uur tot een nachtje opstijven.

   
Bereiding fruit en yoghurt ijsjes versie:

Neem je favoriete fruit en snijd deze in grove blokken. Plaats dit in een blender en voeg je yoghurt naar keuze toe en indien gewenst wat honing of maple syrup. de verhouding van fruit op yoghurt is natuurlijk naar eigen keuze maar probeer het eerst eens 50/50. Zo weet je de volgende keer of je meer fruit of yoghurt wilt. Probeer vervolgens dit mengsel zo glad mogelijk te blenden, je hebt ongeveer 400/500ml fruitmengsel nodig voor 6 tot 8 ijsjes.. Plaats vervolgens je mengsel in de ijsvormpjes en laat dit gedurende een nachtje (min. 4 uur) opstijven in de diepvries.

Tip: voor een stoplicht oftewel laagjeseffect te creëren kun je het fruitmengsel afwisselen met laagjes yoghurt. Let er dan wel op dat je de laagjes afzonderlijk kort laat opstijven in de diepvries (ca. 15/20 min. per laagje)

Opmerking: 
Omdat je nagenoeg geen suiker gebruikt vormen zich van nature meer ijskristallen in je ijsje. Laat de ijsje dus niet te lang in de diepvries liggen. Heb je liever geen ijskristallen in je ijsje? Gebruik dan wat kristalsuiker om dit tegen te gaan.

Kortom, experimenteer er op los! En heb je kinderen, experimenteer dan zeker met je kinderen erbij! Met dit warme weer is dit een ideale bezigheid voor in de ochtend om in de avond lekker van te genieten.

 

Inspiratie:
Sinaasappel met yoghurt
Honingmeloen met honing
Aardbeien, blauwe bessen met kokoswater
Aardbeienyoghurtijs
Mango en banaan

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie