Deze makkelijke basis frittata (Italiaans omelet) is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken.


RECEPT voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten:

5 eieren, 500 gram krieltjes in schijfjes, 2 zoete puntpaprika in schijfjes/reepjes, 3 tot 4 banaansjalotjes in schijfjes, 3 eetlepels Griekse yoghurt of crème fraîche, Handje geraspte (Parmezaanse) kaas, Peterselie
Knoflook, Peper en zout

Bereiding:

Breek de eieren in een kom voeg de yoghurt of crème fraîche toe en roer door elkaar met een snuf peper, zout, kaas en peterselie. Snij de krieltjes, puntpaprika, knoflook en banaansjalotjes in schijfjes/reepjes en verhit een beetje olie of margarine in een ovenvaste pan. Fruit de krieltjes, puntpaprika en baansjalot en knoflook aan en verdeel alles gelijk over de pan. Giet dan het eimengsel erover en bak de onderzijde een paar minuutjes aan, zet vervolgens de pan in de oven gedurende 25 minuten op 200 graden. Snijd als de frittata goed gestold is in punten.

Variatietip:
Eet deze frittata als lunch of als avondeten met een salade.

 

 

1 reactie

Comments are closed.