Als brunch tijdens een lazy sunday of als snelle en smaakvolle maaltijd!

RECEPT voor 2 grote afbakstofbroden

Ingrediënten:

2 teentjes knoflook, 2 avocado, 1 snoeptomaat, 1 kastanje champignons, 1 limoen, 1x peper rood, 1x uien rood, 2x afbakstokbrood. 

Bereiding:
Snijd de broodjes in plakjes van 2 tot 3 centimeter breed. Bak het brood vervolgens in de oven af!
Topping 1:
Was en halveer de snoeptomaatjes, schil en snijd de rode ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Zet een pan op laag vuur met een scheutje olijfolie en voeg de uienringen toe, fruit even aan en voeg vervolgens de twee teentjes knoflook toe. Laat ook dit een tot twee minuten fruiten en voeg vervolgens de toemaatjes en basilicum to en hussel het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout en voeg vervolgens de gewenste chilivlokken toe. Laat een beetje afkoelen.
Topping 2:
Snijd de rode ui als ook een of twee teentjes knoflook fijn en snijd verbolgens de kastanje champignons in schijfjes. Zet een pan op het vuur met een royale scheut olie en en voeg de ui toe in de pan. Wacht even een minuutje en voeg vervolgens de champignons toe. Laat de champignons en ui heerlijk zacht worden zet vervolgens het mengsels apart om iets af te koelen.
Topping 3:
prak de avocado in een kom en voeg hier een geperst teentje knoflook aan toe, het sap van een limoen (1 eetlepel), een scheutje olijfolie en chilivlokken en breng op smaak met zout en peper.
Assembleer je toppings op je bruschetta en druppel indien gewenst wat basilicum over de bruchette heen. Bon appeti!