Een ware klassieker die bekend staat om zijn volle smaak! Maak deze aardappelpreisoep compleet met gerookte makreel.

RECEPT voor 6 porties

Ingrediënten:

600 gr aardappelen,4 preien, 3 teentjes knoflook, 1 witte ui, 1 theelepel kerriepoeder, halve tot een hele groentebouillonblok, 1 liter water, 200 ml (plantaardige) kookroom, bosui, een paar takjes bladpeterselie, scheutje olijfolie, peper en zout

Bereiding:

Was, schil en snijd de aardappelen in blokjes, was en snijd de prei in ringetjes, pel en snijd een witte ui, pel en snijd je knoflookteentjes in kleine en dunne schijfjes. Fruit je ui en knoflook in een soeppan, voeg na een paar minuten de aardappelblokjes toe en fruit ook deze gedurende een paar minuten. Hierna herhaal je hetzelfde met de preiringen. Voeg een snuf kerrie toe. Giet je water erbij en voeg de halve bouillontablet toe en laat oplossen. Kook de soep ca. 15 minuten tot de aardappels goed gaar zijn. Pureer de soep fijn met een staafmixer. Voeg de room toe en roer er doorheen. Breng de soep op smaak met een snuf peper en indien nodig een beetje zout.
Vul je kommen met de soep en plaats een aantal stukjes gerookte makreel toe samen met wat grof gesneden bladpeterselie en bosui.